Üdvözlet Bahánából!

 

A nevem Fejér Gabriella, 1989- ben születtem. Bahánában vagyok az új tanító 2012 szeptemberétől. A Bábes- Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Karán végeztem, óvó- tanítónői szakot, Kézdivásárhelyen (2012).

 

Mielőtt idejöttem volna nem hallottam, hogy a csángó gyerekek így tanulják a magyar nyelvet. Nagyon örvendtem ennek a lehetőségnek, mert fontosnak tartom, hogy ezek a gyerekek is lehetőséget kapnak a magyar nyelv elsajátítására. Az itt létemet egy kihívásnak fogom fel, viszont szeretem a kihívásokat, a változásokat, a kalandokat és úgy érzem ebben itt nem lesz hiányom. Mindig kerülnek problémák és néha fáradtabb is vagyok a kelleténél, de a vidám kisgyermek arcok és a szeretet ami árad belőlük mindig feltölt energiával.

 

A bahánai gyerekek nem olyan rég (2012. 10. 08) egy teljesen új teremben tanulják a magyar nyelvet. A terem tágasabb, világosabb, mint a régi terem volt és ha több gyerek jön, akkor is letud ülni mindenki. Helyünk van az írásra, olvasásra, a játékra, rajzolásra és a kikapcsolódásra is. A gyerekek is nagy előszerettel jönnek és vidámabb a hangulat is.

 

Mindenkinek egy sikeres tanévet kívánok!

 

Üdvözlettel, Fejér Gabriella

 

Bahána, 2012.10.10.