Ünnepvárás Csík faluban

2012.december 20-án  tartottuk Csík faluban a karácsonyi ünnepséget. Ezt megelőzte a lelkes készülődés, a gyerekekkel közösen énekeket és verseket választottunk, összeállítottuk az ünnepi műsort. Feldíszítettük az osztálytermet, ezzel is ráhangolódva az ünnepre. A decemberi időszak mozgalmas volt számunkra, vendégül láthattuk az Magyar Vöröskeresztet, akiknek ezúton is szeretnénk megköszönni adományaikat, és azt, hogy idén sem feledkeztem meg rólunk. Meglátogatott minket a Duna Televízió stábja is, akik felvételt készítettek az ünnepi készülődésünkről.

A kis Jézust várva közösen készítettük el az adventi koszorút, amelyre felhelyeztük a négy gyertyát, és megbeszéltük ennek történetét.  Kézműves tevékenységeket szerveztünk, amely keretén belől a keresztszülőknek elkészítettük az ünnepi képeslapokat.

Kolléganőmmel fenyőfát díszítettünk a lakásba, az ajtókra angyalváró csengőket tettünk, ezzel is hangulatosabbá varázsolva otthonunkat.  A külsőrekecsini illetve dumbravéni kollégákkal közösen mézeskalácsot sütöttünk, így hangolódva az ünnepre.

A gyerekek szereplésére szerdán  délután került sor, amelyre a gyerekek szülei is hivatalosak voltak. Szép számban meg is jelentek, és így közösen ünnepelhettünk.

A műsor után a gyerekeknek kiosztottuk a karácsonyi ajándékcsomagokat és a szülőket is megvendégeltük. Ezúttal  is meg szeretnénk köszönni  minden lelkes  támogatónak és a keresztszülőknek adományaikat,  hogy idén is lehetővé tették  az angyaljárást Csík faluban.  Az adományozók közül kiemelném  a Magyar Vöröskeresztet és Gazda Angélát, akik adományaikkal gazdagabbá tették az idei Karácsonyt.

Gál Zsófia és Tamás Tünde Csík falusi tanítók