Csángó Nap Csíkszeredában!

 

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg Csíkszeredában a Csángó Napot 2012 november 25-én, vasárnap, amelynek a díszvendégei mi, Csík falusiak voltunk.  Hajnalban indultunk Csíkszereda fele, amelyet a gyerekek nagy izgalommal vártak! A Kulturális Egyesületnél nagy szeretettel, meleg teával, kávéval es kaláccsal fogadott bennünket  András Jolán.

 

A csikszerdai Csángó Bentlakással közösen vettünk részt az ünnepi szentmisén, amelyet Darvas-Kozma József csíkszeredai esperes-plébános úr mutatott be. Ezt követően az ebéd előtt a Csíki Székely Múzeumba látogattunk, ahol a gyerekek nagy érdeklődéssel figyelték és hallgatták a vár történetét! Délután az Apáczai Csere János Pedagógusok Házában estig tartó program zajlott,     itt  bemutattuk falunkat, szokásainkat, énekekkel versekkel gazdagítottuk a műsort!, majd Lörincz Cselesztin a csíkfalusi Csángó Rádió főszerkesztője és alapítója ismertette a rádiót!

 

A műsort közös vacsorával és táncházzal zártuk! Ezúton is szeretnénk megköszönni a meghívást a Hargita Megyei Kulturális Egyesületnek és Borbáth Erzsike néninek, hogy ránk gondoltak!

 

Tamás Tünde és Gál Zsófia, csík falusi tanítók!