Nyári tábor Csíkszentmártonban

Az idén is Csíkszentmártonban táboroztunk a diószegi gyerekekkel, hasonló programokon vettünk részt mint tavaly.Június 22-én, hétfőn, délután indultunk Diószegről kisbusszal, majd vonattal érkeztünk meg Csíkszeredába.   A Pedagógus Szövetség kisbuszával értünk a tábor helyszínére. A szállásunk a Tivai Nagy Imre líceum bentlakásában  volt.

 

Másnap, kedden, egy nagyon szép kirándulóhelyre vittük a gyerekeket, gulyást főztünk, népi gyermekjátékokat játszottunk, és megtanultuk a métázás szabályait, amit nagy örömmel játszottunk.

Szerdán Szentmárton patakára gátat építettünk, és ott fürödtünk, majd ebéd után ellátogattunk a falu múzeumba, ahol székely népviseleteket, régi munkaeszközöket, majd I. és II. világháborús magyar katonai ruházatot és eszközöket láttunk. Csütörtökön a zsögödfűrdői strandon voltunk egész nap, nagy élmény volt számukra, hiszen sokan most voltak életükben először strandon. Pénteken voltunk Csíksomlyón, és utána visszautaztunk Diószegre.

Köszönetet szeretnénk mondani Makkai Attilánénak, Papp Lászlónak és az AMMOA -nak, hogy megvalósulhatott a diószegi gyerekek nyári tábora.

Szopos Zsuzsánna és Balla Loránd