Gyereknap Diószénben

Ma június elsedikén van egy nagyon fontos ünnep, ma a gyermeknap. Minden gyerek a bolygóról ünnepel az övi napja.
Én gyermeknapon csináltam:


Reggel fölébredtem, ettem, mosottam és délben elindultam iskolába. Iskolába ünnepeltük a gyermeknap egy táncval. Minden osztálynak volt három csapatja. Nagyon szépek voltak a táncok, de csak első csapat nyert, és az első csapat volt a hetedik osztályból. Két gyerek nagyobbak nagyon szépen táncolt, nekem is nagyon tetszett.

Délután három órára hazamentünk boldogak a nyerésekvel. De előtte, hagy hazamenjünk volt egy moda (divatbemutató) lányokkal és nagyon szép ruhájuk volt, ott is a hetedik nyertek, de én gondolok, hogy mindenkinek járt.
Délután négy órakor kellett megyünk magyar órára. Tanítónéni és Tanítóbácsi csinált egy bulit gyermeknapra és ott járt minden gyerek, aki jár magyar órára.
Ott nagyon sokat táncoltunk, labdáztunk és versenyt is csináltunk. Ittunk üdítőt és ettünk kekszet. Nagyon szépen volt ez a nap. Mindenki boldog volt. Egy kicsit esett, de nem baj jól volt.
Mi a gyerekek nagyon szépen köszönjük a Tanítóbácsinak és a Tanítónéninek nagyon szépen éreztük magunkat ott.
Köszönjük szépen,

Petrás Robert

Ez úton szeretnénk megköszönni Schubert Géza keresztapának a támogatását, az ő anyagi jellegű hozzájárulásával sikerült megszervezni a diószéni gyereknapot.
Több kép a Diószén Gioseni Facebook oldalon látható.

Lovász Mátyás – diószéni magyar tanár

2011.06.15.