Mesés nap Gajdárban

 

Mindannyian tudjuk, hogy mennyire hasznos és nélkülözhetetlen a gyermek fejlődése szempontjából a MESE, hiszen annak segítségével gazdagodik fantáziája és szókincse. Így hát a mesék nem csak szórakoztatnak, hanem nagy részben nevelnek is. Ezért is éreztük fontosnak, hogy a mi falunkba megszervezzük a vetélkedőt, melyre március 10-én került sor. Ezt megelőzően sok mesét olvastunk a kijelölt mesefüzetből. Néha festőkké, néha amatőr színészekké váltunk a mi osztálytermünkbe, ami arra az órára átalakult színpaddá. Szóval mondhatom, hogy felkészülten indultunk neki az „Adj, király, katonát!” ifjúsági vetélkedőnek, melyen csak gajdári gyerekek vettek részt. Igaz, ennek előnye és hátránya is volt.

Izgatottan kezdődött el a verseny! (talán nekem sokkal jobban remegett a kezem, szívem, mint az apró versenyzőimnek)

Az első feladatok közé tartozott a csapatnév választás, zászlórajzolás és rövidke induló írása. Mindenki nagyon kreatív volt, bátran és ügyesen birkóztak meg a feladatokkal a „családok.”

Ezután következtek a villámkérdések és egy kis lazító lufizás és kosárba dobás.

A megmérettetés után nem maradhatott el a jutalom sem. Minden gyerek apró batyuval indult hazafele, mert .... „itt a vége fuss el véle!”

Köszönetet szeretnék mondani a gajdári keresztszülős csapatnak, a Moldvai Csángómagyarok Szövetségének, és nem utolsó sorban az Újszász Város közösségének a segítségért, támogatásért!

Isten fizesse!

 

Botos Erzsébet (Gajdár)

 

Mazsolázgató: http://www.logopedia11.hu/files/December_2009_01.pdf

 

Egy gajdári lányka gondolatai a versennyel kapcsolatosan:

 

„Adj, király, katonát“ volt március 10-én. Ez egy gyermekeknek való vetélkedő. Lala tanítóbácsi vezette le. Sok kérdés volt de volt sok játék is. Csináltunk sok fényképet is . Kellett csinálni zászlót, rajzolni, indulót írni. Játszottunk lufival és labdával. Sok csoport volt Gajdárból. Az én csoportomba: Mónika, Anisoara és én voltam, is mi nevünk volt: „Négy testvér”. Nekem tetszett a verseny. Örülök mert az én csoportom nyert és mi megyünk Csíkszeredába. Nagyon szép verseny volt, nekem tetszett.        

 

Fluerasu Roxana (VII. Osztály)

 

További képek