„Mennyből az angyal eljött...... hozzánk"

 

December a szeretet, a jóság és az ajándékozás hónapja. Már a hónap  elején elkezdődik a nyüzsgés, készülődés. Minden gyerek várja a Mikulást és utána az Angyalkát. Hála Istennek az idén is tudtunk  sok örömet szerezni a gyerekek szívébe.

 

 

Szép karácsonyi énekkel,verssel és újévi köszöntővel  készültünk, hogy fogadjuk a kis Jézuskát és vele együtt az Angyalkát is.

 

December  18-án a pokolpataki gyerekeket leptem meg egy kis ajándékkal és édességgel. Az órán énekeltünk  és vereseket mondtak a gyerekek, mivel ez az első esztendő, hogy  az iskolában vannak magyar órák  ,nem akartam erőltetni, hogy mi is szerepelhessünk a közös ünnepélyen de remélem, hogy még enyhülnek a dolgok.

 

December 19-én Somoskán az I-IV. osztályosok együtt ünnepeltek és szerepeltek román, francia, angol és magyar nyelven. Nagy tapsot kaptak a gyerekek a szép karácsonyi énekeknek, verseknek és újévi kívánságoknak.

 

Klézsén már a második éve, hogy a gyerekek eljönnek hozzám "megénekelni" így próbáljuk egy kicsit fékezni e szép régi szokások elvesztését. Szépen zengett a "Mennyből az angyal", "Kis Karácsony, nagy Karácsony", "Karácsonynak éjszakáján", "Mostan kinyílt", "Betlehemnek várasában", a sok szép karácsonyi vers és újévi köszöntők. Mivel Klézse már fejlett községnek számít, egyre kevesebb gyerek megy már énekelni vagy kórindálni. Legalább ezek a gyerekek akik részt vesznek a programban megtanulják az énekeket és a többi karácsonyi szokásos mondókákat. Minden gyerek megkapta az ajándékot az Angyalkától , cukorral és édességgel kínáltam meg őket és  további kellemes vakációt kívánva búcsúztunk el.

 

Köszönet a sok jószívű embernek aki hozzájárult,hogy örömet okozhassunk a gyerekeknek. Mindenkinek kívánjuk,hogy "adjon Isten bőbort, bőbúzát, áldást, szerencsét, viseljék az új esztendőt egészségben, békességben, léleküdvözségben".

 

 

 

ISTÓK ANGÉLA