Sportpálya

Valamikor a tavasszal álmodtunk egy sportpályát a lészpedi iskola udvarára. Azért terveztük az iskola udvarára, mert ott lehetne minimális befektetéssel kialakítani ezt, meg aztán a gyerekeknek lenne az egész. Gondolkodtunk azon, hogy akkor nem fogunk rendelkezni felette, de ha eddig is bármikor használhattuk az iskola épületét, udvarát és bármikor bejárásunk van, akkor remélem ez a továbbiakban sem fog megváltozni.

Meg aztán miért is rendelkezni egy sportpálya fölött? A tér a gyerekeké, akik megtöltik örömmel, gyerekzsivajjal, jókedvvel.

 

Az Amerikai Egyesült Államokban székelő Pillangó Alapítványon keresztül Gazda Angéla támogatásával elkezdődött az álom megvalósítása. Ma reggel már zajlik a földmunka, holnap ezzel végzünk. Utána következik a pálya kijelölése, megfestése. Reményeink szerint a héten elkészülünk.

 

Nagy segítségünkre van a testnevelő tanár, Tankó Sebi, aki a román nemzeti válogatott kézilabdacsapatban játszott egykor. A későbbiekben is számítunk rá, ő fog felügyelni a rendre, ő fogja sportszerűségre, szép játékra tanítani a lészpedi gyerekeket. Sok sikert kívánunk neki.

 

Két hét múlva már bátran szurkolhatunk a pálya szélén, hogy: Hajrá Lészped!

 

Második nap

 

Most már elég föld lesz, hogy a rövidesen érkező fenyők meg tudjanak gyökerezni. Holnapra várjuk őket, máris látom, hogy Karácsonyra milyen szépen fel fogjuk majd díszíteni őket. Annyi karácsonyfa lesz a lészpedi iskola udvarán, hogy az angyalok is csodájára járnak majd!

 

Fűmaggal is megszórjuk a frissen hozott, tápanyagokban gazdag erdei földet. A fickók ma is egész délután lapátoltak, tudják, hogy nekik készül, ők fognak ott labdázni. Így kell birtokba venni a teret :) A föld azé, aki megműveli, a tér azé, aki rendben tartja.

 

Harmadik nap

            A tegnap elegyengetett földbe ma bekerültek a fenyők. Szép nagy példányokat hoztak, hogy a földszinti ablakokat többé-kevésbé védjék az elszabaduló focilabdától. Egyenlő távolságra helyeztük el őket, akármilyen megtermett példányok, kesztyűs kézzel bántunk velük. Szakavatott kertészek siettek a segítségünkre, Gyuri nagy magyarbarát, tiszta magyar fűmaggal szórta meg a frissen elültetett fenyőfák környékét. Ígérete szerint három napon belül ki kell bújnia a szép zöld gyepnek. Természetesen csak magyar földben képes ilyen mértékű fejlődésre. Izgatottan várjuk, készülünk a locsolásra, holnap hajnalban rajtam a sor, utána a testnevelés tanár veszi át a stafétát. Ha három nap múlva kizöldül a fű, akkor bizony-bizony mondom néktek, magyar földben gyökerezett.

Sokadik nap

 

Már szépen kizöldült a fű. Az idő még azt is megengedte, hogy a speciális fehér festékkel szépen kijelöljük a pálya vonalait, amit a minifoci és kézilabda szabályok követelnek. Hamarosan a sárga festékkel is megjelöljük a kosárlabda-pálya jelzéseit. A kapukat megrendeltük, reményeink szerint a következő hétvégén már abba rúgják a góóóóólt.