Új lakója van a Lészpedi Oktatási Központnak, neve: Konica Minolta Bizhub C227

Konica Minolta BIzhub C227c1

 

 

Landolt az álmunkban egy méretes űrlakó, indítanám egy kedves gyermeksláger mintájára a mondókámat, neve Konica Minolta Bizhub C227. Az új LOK-lakó küldetése a Moldvai Csángómagyar Oktatási Program lebonyolításának megkönnyítése, segítése.

Kővári Róbert, bukovinai székely leszármazott, a magyarországi StoneNet KFT cégvezető tulajdonosa 2015 novemberében vette fel a kapcsolatot velünk, decemberben már kedves feleségével, Hegedűs Katalinnal együtt kopogtattak be a moldvai magyarokhoz Lészpedre. Ahogyan karácsony tájékán szokás errefelé is, a gyermekek énekelni jártak, karácsonyi műsort adtak, az angyalok pedig ajándékokat osztogattak.

Kedves vendégeink a Lészpedi Oktatási Központba is ellátogattak, ahol akkor is lázas munka folyt, csomagok érkeztek, ezeket listáztuk, és már indult is ezek széthordása, eljuttatása a címzett keresztgyermekeknek. A tanító néni az emeleti szobában berendezett rezidenciájából érkezett karácsonyi énekeket nyomtatni, Ferencz András a szakmai felügyelet jegyzőkönyveit küldte nyomtatásra a földszinti szobából, jómagam pedig újabb magyar állampolgársági kérvények dossziéjának előkészítéséhez szerettem volna lapolvasóval digitalizálni az eredeti okmányokat. A Lészpedi Oktatási Központ földszintjén berendezett tanteremben futottunk össze. A kiszemelt áldozat, egy házi használatra szánt kis lézernyomtató, tanácstalanul nézett ránk, majd bánatosan tátotta nagyra éhes száját, festékportól üres hasát láttatva.

Kővári Róbert tért magához először, akkor és ott azonnal megígérte, hogy kisegítő „személyzetet” fog küldeni ide, hogy ebben a nemzetstratégiai munkánkban segítségünkre legyen. Ígéretét már hazatérte után azonnal, januárban megpróbálta valóra váltani, először Magyarországon szerette volna lerendelni az irodai berendezést, de a magyar képviselet nem tudta melléje a megfelelő karbantartási szerződést biztosítani. Végül a romániai Konica Minolta kirendeltség szállította le az irodai berendezést, melyet 2016. július 1-én helyeztek üzembe a Lészpedi Oktatási Központban.

Kedves adományozók, kedves támogatók! A támogatott hálásan gondol rátok minden nap, mikor csak egy oldalt is kinyomtat az eddig sosem látott, és nem is álmodott irodai berendezéssel. Úgy tekintünk rá, mint egy kedves, barátságos és segítőkész LOK-lakóra, aki egy titkárnő sok-sok feladatát fogja elvégezni.

Márton Attila, lészpedi tanító bácsi