Somoskai Őszirózsák Temesváron

 

Október 13-án megtartották Temesváron a IV. Őszirózsa Országos Népdalvetélkedőt. Az idén mi is kaptunk meghívást erre a szép ünnepre. Nagy örömvel és izgulással indultunk erre az alkalomra. Örömesek voltunk, hogy meghívtak, és izgultunk, mert még soha nem vettünk részt egy országos szintű versenyen, s nem tudtuk, hogy mi lesz ott.

 

Hosszú utazás után rendben megérkeztünk. Az első este találkoztunk a gyermekekvel. 13 megyéből voltak kicsik, nagyok. Olyanok voltak, mint az őszirózsa virágok. Több mint 80 őszirózsa szerepelt, köztük voltak a somoskaiak is.

 

Négy kategóriába voltak osztva: I-II. osztályosok, II-IV. osztályosok, V-VI. osztályosok és VII-VIII. osztályosok. 

 

Meg kell mondjam, hogy én jobban izgultam, mint a cinkáim. Ők nem féltek, és szépen, sikeresen énekeltek. Az I-II. korcsoportban Benke Sára Mária nyert különdíjat, és a III-IV.-eseknél Benke Paula Medeea nyert úgyanúgy különdíjat. Benke Raluka és Benke Anasztászia is nagyon szépen énekelt és örvendtek a két különdíjnak.

 

Nagy örömmel indultunk itthonról, és még nagyobb örömvel jöttünk haza. Szép napokat töltöttünk Temesváron. Barátságot köttünk a gyermekekkel és tanáraikval, azért muszáj lesz még oda visszatérni, ha az Isten is úgy adja!

 

 

 

Benke Paulina,

 

Somoskai hagyományőrző tanító