Tanczár Gergely

 

Tanczar GergelyNevem Tanczár Gergely, 1992. június 11-én születtem Beregszászban, a mai Ukrajna területén. Itt kezdtem életem, itt lettem olyanná, aki ma is vagyok. Itt tanultam meg beszélni, írni és olvasni. Itt lettem először „szerelmes", innen származnak legjobb barátaim.
2010-ben érettségiztem le a helyi magyar gimnáziumban, majd felvételt nyertem a Debreceni Egyetem Andragógia (felnőttképzés-művelődésszervezés) szakára. Jelenleg harmadéves, alapszakon végzős hallgató vagyok.

2006-ban kerültem a cserkészet kötelékébe. Kezdetek kezdetén még csak ismerkedtem, de hamar birtokába kerített ez a nagyszerű ifjúsági mozgalom. Ismerősöket és barátokat szereztem a világ minden részéről. 2008-ban tettem le cserkészfogadalmamat és azóta is igyekszem mindenkor ezek szerint élni.

Ez az első alkalom, hogy Csángóföldön járok. Április hónaptól célom a szőlőhegyi magyar oktatás előkészítése és elindítása. Igyekszem minél többet itt hagyni, és minél többet magammal vinni ebből a hat hónapból, amit itt töltök.

 Tanczár Gergely, Szőlőhegy