„Szövetség az életért” Csobánkán...

„Eljövök még más idén is, mert erőst szép volt ez a tábor...”- szól Magda hozzám hazafele jövet a táborból. Idén is, mint már sok éve meghívottak voltunk a csobánkai táborba, amin idén 65gyerek és 5 kísérő tanár vett részt Csík faluból, Lábnyikból, Lujzikalagorból és Trunkból.

A tábor június 29. és július 5. között zajlott Csobánkán. Már az odavezető út egy nagy élményt volt önmagában, 6 óra autóbusz javítás és 24 órás utazás után érkeztünk meg a helyszínre, de minden fáradságunkat fölülmúlta a tavaly szerzett barátok és „ animátorok”(egyetemisták) viszontlátása! A tábor minden szépet tartogatott számunkra, éjszakai gyalogtúrát, ahol kivilágítva láthattuk egész Budapestet, íjász és lovasbemutatókat, lovaglást, fürdőzést, Visegrádi várlátogatást összekötve egy színvonalas és a gyerekek számára érdekes bemutatóval, „Lala” bohócot, akadályversenyt, számháborút, esti mulatságokat, koncerteket, hajókázást Szentendre és Esztergom között, és a tetőpontot a két órás esztergomi élményfürdő adta meg. Mindezek mellett döntő szerepe volt annak, mint ahogy azt a tábor mottójában is olvashatjuk: „szövetség az életért, a másik emberért”, hogy egymásra tudjunk figyelni, más kultúrát, más embercsoportokat ismerjünk meg; barátságok szövődjenek gyerek és gyerek közt, gyerek és csoportvezetők közt. Azt láttam és látom, hogy nagyon sok barátság született ebben a táborban, hisz még most is emlegetnek egy-egy nevet a gyerekek, gondolnak a másik emberre, arra a szövetségre, ami ott kötődött köztük, akár felnőtt, akár gyerek vagy egyetemista közt.
Köszönjük a meghívást, az ottlétünket, hogy annyit gondoskodtak rólunk, vigyáztak ránk Szűcs Balázs atyának, Szádeczky-Kardoss Csillának, a Pázmány Péter Egyetem hallgatóinak, és Eda Mamának a sok finomságért. Isten fizesse!

 

Lejegyezte: Tamás Tünde, Csík falusi tanítónő